AKO ZVÍŤAZIŤ NAD JARNOU ÚNAVOU

01-02-2024

Byť unaveným je najvýhodnejšie na jar. Minimálne z dôvodu, že všetku svoju neproduktivitu môžeme hádzať na jarnú únavu. Ono je však na tom naozaj niečo pravdivé.

AKO ZVÍŤAZIŤ NAD JARNOU ÚNAVOU

Byť unaveným je najvýhodnejšie na jar. Minimálne z dôvodu, že všetku svoju neproduktivitu môžeme hádzať na jarnú únavu. Ono je však na tom naozaj niečo pravdivé.Naše telo sa po dlhom zimnom spánku prebúdza, a kým sme sa stavom „hybernácie“ chránili pred zimou – alebo aspoň pred tými pár zimnými dňami na Slovensku – zrazu chce svet od nás príval energie. Slnečné lúče ju z nás priam ťahajú, a po zmene času ešte aj o hodinu dlhšie.

Našťastie existujú spôsoby, ako jarnú únavu eliminovať. Ktoré to sú?

Veľa pite

Vodu, pochopiteľne. Dospelý človek by mal vypiť denne 8 litrov vody. Príjem tekutín vám pomôže znížiť bolesť hlavy, vyplaví z tela škodlivé toxíny a naštartuje metabolizmus. Tak keď budete ráno a popoludní utekať po prvú pomoc skrytú v šálke kávy, naberte si cestou pohár vody.

 Dopĺňajte vitamíny

Ospalý organizmus prebudíte dávkou vitamínov. Najefektívnejšie sú vitamín C a B1, ktoré nájdete vo fazuli, orieškoch, rybách, špenáte či v bravčovom mäse. Len to zas s tými porciami neprežeňte, útlm po výdatnom obede nie je jarnou únavou :)

Choďte von a ono vás to prejde

Krátka prechádzka vás preberie, naplní energiou a váš mozog bude po nej fungovať ako po stlačení tlačidla refresh. Zo slnka naberiete potrebný vitamín D. Keď už budete na čerstvom vzduchu, desaťkrát za sebou sa zhlboka nadýchnite a prijmite do tela dostatočné množstvo kyslíka. 

Späť na výpis článkov

Prihlásenie

Zabudnuté heslo (obnovenie hesla)
Nemáte účet? Registrujte sa